Žestoka poruka Kodre: Dok igrači ne progovore ništa u reprezentaciji se neće promijeniti

U svom intervjuu za mađarske medije

Žestoka poruka Kodre: Dok igrači ne progovore ništa u reprezentaciji se neće promijeniti

Esmer Oštraković

Prije nešto više od mjesec dana od fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine oprostio se Kenan Kodro.

Kodro je nakon dvomeča protiv Lihtenštajna i Islanda gdje se naša reprezentacija nije baš proslavila odlučio da se povuče iz nacionalnog tima i saopštio je da više neće nastupati u dresu Zmajeva.

Mjesec dana nakon svega Kodro je u intervjuu za caskfoci.hu iz Mađarske, između ostalog govorio i o odlasku iz reprezentacije.

"Mislim da sam bio veoma jasan o tome šta se trenutno dešava u reprezentaciji. To je ono što ja osjetim. Bio sam član reprezentacije sedam godina, a sada je bio trenutak da odem. Morao sam to uraditi zbog načina na kojeg su mog oca, nekada kapitena reprezentacije, otjerali iz nacionalnog tima.

Svi znaju šta je problem, ali dok igrači ne progovore nikada se ništa neće promijeniti. Tim mora imati podršku i resurse, ali trenutno to nemaju od saveza i zato sam otišao", rekao je Kenan Kodro.

Oglasi

Podsjetimo se šta je Kodro napisao u svom oproštaju od reprezentacije BiH.

"Sretan i ponosan zbog 7 prelijepih godina igranja za fudbalsku reprezentaciju moje Bosne i Hercegovine! Hvala svima koji su pomogli da moji snovi postanu realnost., hvala saigračima, trenerima i svim ostalima s kojima sam imao čast sarađivati sve ove godine", poručio je Kodro i dodao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Bilo je dobrih i ne tako dobrih momenata u igri ali uvijek sa srcem i velikom željom da pomognem. Oproštaji nikada nisu lagani ali u ovom momentu dok čelni ljudi FS BiH uništavaju fudbal u BiH, odlučio sam da ne učestvujem u tome i da se oprostim od reprezentacije. Svima onima kojima je fudbalska reprezentacija BiH u srcu želim puno uspjeha u budućnosti".

Iako se očekivalo da se još neko od igrač oglasi tada, niko to nije uradio.

Top Komentari

bk123
Pa hajde sine progovori ti već jednom....ne cekaj druge iznesi šta imaš, a ti i tata ti imate sigurno puno toga za reći...imate uvid iz prve ruke....nemoj cekat Dzeku il nekog trećeg....požurite s iznošenjem brzo će bara, svaki da nam je bitan
5 0
FahrudinKonjHodzic
drzse ti madzarske lige blesovino nema vise gurke kote sljivi zatarabili tiga babi neznalici
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti