Casemiro ispričao anegdotu kako je postao zadnji vezni
EPA

Dobro je izvagao situaciju

Casemiro ispričao anegdotu kako je postao zadnji vezni

Brazilac Casemiro jedan je od fudbalera koje u Real Madridu smatraju najvažnijim.

Casemiro je na Santiago Bernabeu došao još 2013. godine, a u međuvremenu uspio je da u potpunosti opravda povjerenje i postane neizostavan u zamislima Zinedinea Zidanea.

Koliko se danas na terenu ističe kao igrač, toliko se u prošlosti isticao i kao dijete. Najbolje to pokazuje anegdota koju je ispričao govoreći o tome kako je zapravo postao - zadnji vezni.

"Kada sam sa 11 ili 12 godina adošao u Sao Paulo, tamo je već bilo 300 djece, morao sam proći prvo test da bih ostao u klubu. Zamišljao sam sebe kao napadača, ali kada su treneri pitali ko je napadač, barem je 50 djece podiglo ruku. Ja nisam, držao sam ih uz dijelo, jer sam vidio da konkurencija jednostavno prevelika i da je bolje da šutim", ispričao je Casemiro, a onda nastavio priču:

"Sljedeće pitanje je bilo ko igra 'desetku', i tada se javilo najmanje njih 50, a ja sam i dalje šutio. E, kada se pomenula pozicija zadnjeg veznog, samo ih je osmoro podiglo ruku, uključujući i mene. Od tada igram na toj poziciji."

Otkrio je i tajnu svog uspjeha.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Moja agresivnost dolazi do izražaja kada napadam loptu i protivnika. Nije me briga je li to prva ili zadnja minuta, uvijek idem na loptu kao da mi je to zadnji start u karijeri", ispričao je Brazilac.

Dosad je Casemiro za Real Madrid odigrao 204 utakmice, postigavši pritom 20 pogodaka uz 14 asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije