Zidanea već vide na klupi Bayerna, a L'Equipe otkrio od kojeg kluba on čeka ponudu

Ako bude birao zna se gdje će

Zidanea već vide na klupi Bayerna, a L'Equipe otkrio od kojeg kluba on čeka ponudu

Endin Čaušević

U fudbalskoj javnosti jučer su se pojavile informacije da bi Zinedine Zidane trebao preuzeti klupu Bayerna nakon što je Julian Nagelsmann odustao od povratka na Allianz Arenu. No, već jutros stižu nove informacije koje govore da Zidane pored Bayerna ima i ponudu koja mu se u ovom trenutku više sviđa.

Julian Nagelsmann je jučer šokirao čelnike Bayerna nakon što je potpisao novi ugovor s DFB-om i odlučio da ostane selektor reprezentacije Njemačke sve do kraja 2026. godine što se u Minhenu nije očekivalo.

Bavarci su prethodnih sedmica pregovarali s Nagelsmannom oko povratka na klupu ovog kluba i bili su sigurni da pregovori idu u pravom smjeru, te da će 36-godišnjak pristati da ponovo vodi Bayern, no to se neće desiti.

Nagelsmann se očito odlučio osvetiti Bayernu za neočekivan otkaz koji su mu dali prošle godine, te je uporedo vodio pregovore i s njemačkim Savezom i na kraju je s njima potpisao novi ugovor.

Odmah nakon toga španski Mundo Deportivo objavio je da to nije uzdrmalo Bayern jer je taj klub navodno pregovarao s Zinedineom Zidaneom, te da je Francuz na korak od potpisa ugovora.

Oglasi

Međutim, njemački mediji su ubrzo demantovali te navode i otkrili da Zidane i Bayern uopšte nisu bili u kontaktu. No, čini se da se Francuz nalazi na listi želja Bayerna koja je sve kraća nakon što su ih odbili Xabi Alonso i Nagelsmann.

Očekuje se da bi čelnici minhenskog kluba trebali uskoro da kontaktiraju Zidanea, ali oni nisu jedini koji bi rado vidjeli nekadašnjeg trenera Real Madrida na svojoj klupi.

Ugledni L'Equipe objavio je da Zizua želi i Manchester United koji muku muči ove sezone pod palicom Erika ten Haga, te kako stvari stoje Nizozemac bi mogao dobiti otkaz na ljeto.

Zidane je odavno želja Crvenih đavola, a L'Equipe navodi da i on sam pomno prati situaciju oko ovog engleskog velikana, te navodno preferira više odlazak u Manchester United nego u Bayern.

Oglasi

Naravno, sve su to još uvijek neprovjerene špekulacije, ali nema dileme da će United i Bayern pokušati angažovati Zidanea, a da li će se on nakon trogodišnje pauze konačno vratiti na scenu ostaje nam da vidimo.

Zidane je čekao strpljivo šansu na klupi reprezentacije Francuske, ali nakon što je Didier Deschamps produžio ugovor s Trikolorima očekuje se da će se Zizu vratiti klupskom fudbalu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jasno je da je Bayern u dosta težoj situaciji jer je ovaj klub već saopštio da će Thomas Tuchel napustiti klupu Bavaraca na kraju sezone i vjerovali su da će već do sada riješiti pitanje novog trenera, ali stvari im ne idu kako su planirali.

Prvo ih je odbio Xabi Alonso s kojim su pregovarali nekoliko sedmica, ali je Španac odlučio da ostane u Leverkusenu. Nakon toga okrenuli su se Nagelsmannu, no i ovaj mladi stručnjak ih je na kraju ostavio na cjedilu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1691306571
Djeca sa posebnim potrebama idu subotom na dopunsku. Zato Baron jos nije komentarisao.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi