Casemiro: Pogba je dobrodošao u Real Madrid

Brazilski vezista hvalio Francuza

Casemiro: Pogba je dobrodošao u Real Madrid

Brazilski vezni fudbaler Casemiro poručio je kako je Paul Pogba dobrodošao u Madrid.

U posljednje vrijeme se dosta piše o tome da će Pogba već na ljeto promijeniti sredinu i dres Manchester Uniteda zamijentii Realovim, a Casemiro očigledno ne bi imao ništa protiv toga.

"Fudbaler njegovih kvaliteta je kompaktan sa bilo kojim fudbalerom na svijetu. Znamo da je on sjajan igrač, ali ne možemo govoriti o igraču koji nije dio našeg tima", kaže Casemiro i dodaje:

"Znamo samo da je dobrodošao u Madrid jer smo svi svjesni da se radi o sjajnom fudbaleru".

"On ima još jedan vrlo važan meč u Ligi šampiona i sigurno razmišlja o tome. On je sjajna osoba, respektujemo i njega i Manchester", dodao je Brazilac.

Inače, osim Pogbe, s Realom se povezuje i krilni napadač Chelseaja Eden Hazard. Navodno će njih dvojica biti prve mete Zinedina Zidana ovog ljeta.

Odnos Paula Pogbe sa menadžerom Uniteda polako blijedi: Francuz silno želi odlazak!

Inače, Pogba je proglašen glavnim krivcem za otkaz Joseu Mourinhu na klupi Manchester Uniteda.

Pogba je tokom boravka Posebnog na Old Traffordu radio šta je htio. Doslovno se smijao u lice portugalskom stručnjaku, a prave partije je počeo pružati njegovim odlaskom sa klupe i dolaskom Olea Gunnara Solskjaera.

Norveški stručnjak je preporodio United. Vratio ih je u borbu za Ligu prvaka, napravio je nekoliko dobrih rezultata, ali u posljednje vrijeme United ponovo pruža nešto slabije partije.

I Paul Pogba je poprilično pao. Njegove igre su u prethodnih nekoliko utakmica poprilično slabe, a sve je počelo nakon što se počeo povezivati sa transferom u Real Madrid.

Njegov odnos sa menadžerom Solskjaerom je također mnogo lošiji nego ranije i Pogba ne želi biti dio nikakvog projekta kojeg norveški trener sprema.

Le Parisien tvrdi kako je Francuz spreman za odlazak. Silno želi u Real Madrid gdje ga zove Zinedine Zidane i neće biti nikakvo čudo ako do transfera sa Old Trafforda na Santiago Bernabeu na kraju i dođe.

Pogba je itekako profitirao dolaskom Solskjaera u United. U 20 utakmica je postigao devet golova i upisao je sedam asistencija, no posljednje igre pokazuju da se vjerovatno ponavlja situacija kada je na klupi bio Mourinho.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuski veznjak je član Crvenih đavola postao 2016. godine. Stigao je tada iz Juventusa za 105 miliona eura, ali na Old Traffordu većinom nije pokazao zašto je izdvojen toliki novac za njega.

Ukupno je za United nastupio u 128 utakmica i postigao je 29 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi