Casillas će prihvatiti ponudu iz Engleske?

Vrijeme je za treći klub

Casillas će prihvatiti ponudu iz Engleske?

Legendarni španski golman Iker Casillas promijenit će klub tokom zime, pišu inostrani mediji.

Casillas trenutno igra treću sezonu za Porto nakon što je 'potjeran' iz Real Madrida, ali izgleda da je i u Portugalu priča završena. U proteklim danima se navodno sastao sa trenerom Sergijom Conceicaom i sporazumno dogovorio rastanak u zimskom prijelaznom roku.

Novi klub u 20-godišnjoj Ikerovoj karijeri će, kako pišu inostrani mediji, biti Newcastle. Između dvije strane su pregovori već uspostavljeni, a na transferu insistira trener engleskog kluba Rafael Benitez, koji je u prošlosti imao priliku sarađivati sa Špancem u Real Madridu.

Ove sezone Benitez je na golu rotirao Darlowa i Elliota, ali nijedan se nije pokazao kao sigurna opcija u sve izglednijoj borbi za prvoligaški život, a idealno rješenje Svrake vide u iskusnom Casillasu.

Ukoliko se transfer realizuje, Casillasu će to biti tek treći klub u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Ranije je branio za Real Madrid s kojim je osvojio praktički svaki trofej do kojeg se drži u fudbalu. Uzeo je pet naslova prvaka, dva kupa, četiri superkupa, tri Lige prvaka, dva evropska superkupa te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Casillasu ugovor sa Portom važi do kraja sezone i Newcastle će ga na zimu moći dobiti za pravu siću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti