Ništa od Chelseaja, ali napadača Zvezde traže još dva engleska kluba

Richmond Boakye vjerovatno odlazi

Ništa od Chelseaja, ali napadača Zvezde traže još dva engleska kluba

Napadač Crvene zvezde i reprezentacije Gane Richmond Boakye nalazi se pred velikim januarskim transferom.

Nakon što su se nedavno pojavile informacije da se na ovog sjajnog fudbalera interesuje Chelsea, ESPN piše da su se u utrku uključila još dva kluba iz Premier lige, dok od prelaska na Stamford Bridge očigledno neće biti ništa.

Za Richmonda Boakyea se ozbiljno interesuje Newcastle, kojem očajnički treba pravi napadač. Ovaj tim je u dosadašnjih 16 utakmica u Premier ligi postigao isto toliko golova, dok je Boakye sam zabio 14 golova na 13 ligaških utakmica za Zvezdu.

Osim Newcastlea, Boakye je interesantan i West Bromwich Albionu, ali i nekim klubovima van Engleske (Belgija, Kina...).

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Richmond Boakye ima 24 godine i u Zvezdu je stigao u januaru 2017. godine iz italijanske Latine, a za beogradski klub je na 27 utakmica u ovoj sezoni postigao čak 22 gola. Za viceprvaka Srbije je ukupno odigrao 46 utakmica uz 37 golova i osam asistencija.

Osim za Zvezdu, Boakye je igrao za Sassuolo, Genou, Elche, Atalantu i Rodu, a jedno vrijeme je čak bio član Juventusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi