Casillas ne odustaje, na kraju sezone ide u novi klub
U bogatoj nogometnoj karijeri legendarni Iker Casillas je pored Porta nastupao samo za Real Madrid, tako da bi u slučaju transfera Chicago Fire bio tek treći klub (Foto: EPA)

Španac odlazi 'preko bare'

Casillas ne odustaje, na kraju sezone ide u novi klub

Legendarni španski golman Iker Casillas mogao bi promijeniti klub.

U svojoj 20-godišnjoj karijeri Casillas je nastupao samo za Real Madrid i Porto, a prema pisanju medija u Španiji, sada bi se poput mnogih zvijezda mogao okušati i u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Ugledni list AS piše kako tamošnji Chicago Fire razmatra mogućnost da dovede Casillasa u svoje redove, a transfer bi se mogao dogoditi na kraju sezone, kada mu ujedno i ističe ugovor sa Portom.

Uostalom, i u Portu žele na kraju sezone započeti život bez Ikera i pružiti šansu nekom od mlađih golmana.

Casillas je jedan od rijetkih igrača koji je osvojio praktički svaki trofej do kojeg se drži u nogometu. S Realom je uzeo pet naslova prvaka, dva kupa, četiri superkupa, tri Lige prvaka, dva europska superkupa..., dok je sa Španijom osvojio Evropsko prvenstvo 2008. i 2012. te Svjetsko 2010. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi