Schweinsteiger: Ako me žele, volio bih ostati u Chicago Fireu
Najveći trag Schweinsteiger je ostavio u Bayernu čiji je dres nosio u razdoblju od 2002. do 2015. godine pritom osvojivši mnoštvo trofeja (Foto: EPA)

Lijepo mu u MLS-u

Schweinsteiger: Ako me žele, volio bih ostati u Chicago Fireu

U američkoj sportskoj javnosti vlada neizvjesnost oko sudbine Bastiana Schweinsteigera u Chicago Fireu.

Nekadašnji vezista Bayerna s ovim timom ima ugovor do kraja godine, a pošto je zadnji meč u sezoni na rasporedu u subotu, mnogi se pitaju hoće li Schweini ostati u Chicago Fireu ili ne.

Ako se pita Schweinsteiger, dileme nema.

"Još uvijek ne znam, ali ako me i dalje žele, rado ću ostati. Moja supruga Ana i porodica su veoma zadovoljni ovdje. Ali, odluku o tome ćemo donijeti kada dođe vrijeme. Tada ćemo vidjeti šta će se desiti", kazao je Schweinsteiger, dodavši kako i dalje rado igra nogomet.

Schweinsteiger je u Chicago Fire stigao u martu 2017. godine nakon neslavne epizode u Manchester Unitedu. Ove sezone je za američki tim postigao četiri pogotka i upisao šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi