Ako se pitaju Španci, stvari su jasne: De Gea, što dalje od gola...
Casillas se od reprezentacije oprostio 2016. godine, ali je spreman na povratak ukoliko selektor Luis Enrique procijeni da mu je potreban (Foto: EPA)

Navijači žele povratak Casillasa

Ako se pitaju Španci, stvari su jasne: De Gea, što dalje od gola...

Golman španske reprezenentacije David De Gea našao se na udaru tamošnje javnosti zbog blijedih nastupa na golu 'furije'.

Član Manchester Uniteda je na posljednje dvije utakmice protiv Engleske i Hrvatske primio ukupno šest golova (po tri na oba duela), što temperamentni navijači Španije ne mogu prihvatiti, a špekuliše se i da je selektor Enrique izgubio strpljenje.

U međuvremenu ugledni španski AS je napravio anketu u kojoj su ispitanici glasali ko je, prema njima, idealno rješenje za golmansku poziciju. Iznenađujuće najviše glasova je osvojio legendarni Iker Casillas koji sa 37 godina brani za Porto.

Casillas se od reprezentacije oprostio 2016. godine, ali navijači očito nisu zaboravili kakvu je sigurnost ulijevao na golu 'furije', pa bi ga stoga rado ponovo vidjeli u timu. Po broju glasova drugi je Kepa iz Chelseaja, zatim Pau Lopez, dok je najmanje otišlo De Gei.

Umjesto De Gee tako bi večeras na meču između Španije i Bosne i Hercegovine mogli gledati nekog drugog golmana, Ikera sigurno ne, jer nije u reprezentaciji, ali Kepu ili Lopeza sasvim sigurno.

Teško je očekivati da bi Luis Enrique i u narednom periodu mogao pozvati Casillasa u nacionalni tim, mada je nekadašnji čuvar mreže Real Madrida nedavno izjavio da je spreman na povratak ukoliko bude potreban.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi