Casillas neće u penziju, Marca zna gdje će braniti sljedeće sezone
EPA

Standardan na golu Porta

Casillas neće u penziju, Marca zna gdje će braniti sljedeće sezone

Legendarni španski golman Iker Casillas potpisat će novi ugovor sa Portom, prenosi ugledna Maca.

Iako se prethodnih mjeseci pominjala mogućnost odlaska 'preko bare', odnosno u SAD, sve su prilike da ćemo ovog 38-godišnjeg golmana i u narednom periodu gledati u dresu portugalskog velikana.

Casillas će u Portu ostati još jednu godinu, a da mu čelnici kluba ponude novi ugovor utjecali su svakako i ovosezonski rezultati, kao i sjajne predstave na golu Zmajeva za koje je ove sezone odigrao 34 utakmice.

U Porto je Casillas, podsjetimo, stigao u julu 2015. godine nakon što je prethodno dugi niz godina nosio dres Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Casillas je jedan od rijetkih igrača koji je osvojio praktički svaki trofej do kojeg se drži u nogometu. S Realom je uzeo pet naslova prvaka, dva kupa, četiri superkupa, tri Lige prvaka, dva evropska superkupa..., dok je sa Španijom osvojio Evropsko prvenstvo 2008. i 2012. te Svjetsko 2010. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi