Casillas ozbiljno razmišlja o odlasku u mirovinu
Foto: EPA

Želi i dalje ostati u nogometu

Casillas ozbiljno razmišlja o odlasku u mirovinu

Legendarni španski golman Iker Casillas priznao je da je sve bliže odluci da stavi tačku na svoju bogatu karijeru. 

Casillas je od 2015. godine u Portu, a ugovor s ovim portugalskim velikanom mu ističe na kraju sezone i veliko je pitanje da li će biti produžen. Iako ga u posljednje vrijeme povezuju s nekoliko klubova, Casillas svjestan da je u poznim igračkim godinama ne skriva da da razmišlja o povlačenju. 

"Svakog dana sve sam bliže odluci da se povučem. Naravno, želio bih da i dalje ostanem u nogometu, ali ne znam kojim kapacitetom", kazao je Iker.

Inače, Casillas je jedan od najboljih golmana svijeta u posljednjih dvadesetak godina. Ranije je sjajno branio za Real i osvojio je pregršt trofeja, kako sa madridskim klubom, tako i sa reprezentacijom Španije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi