Iker u 36. godini pravi transfer za pamćenje?
Foto: EPA

Legendarni golman seli u Premiership?

Iker u 36. godini pravi transfer za pamćenje?

Španski čuvar mreže Iker Casillas (36) ponovo prolazi kroz težak period. Iker je legenda Real Madrida, ali je igrajući za taj klub u posljednje dvije sezone doživio pravu sramotu jer su ga treneri preselili na klupu, a mnoge za to nije bilo briga. 

On se na ljeto 2015. godine odlučio preseliti u Porto što je mnoge iznenadilo jer je mogao ostali u ligama petice i igrati za daleko konkurentniji klub. Ipak, ni tu nije uspio da pronađe svoju sreću, pa ga je trener preselio na klupu prije nekoliko sedmica. 

Španska Marca donosi informaciju da je Porto odlučio u januaru prodati Ikera jer je njegova plata ogromna (pet miliona eura godišnje) i boje se da bi mogli prekršiti finansijski Fair play. Odmah se pojavio i prvi klub koji bi ga želio dovesti u svoje redove, a to je Liverpool.

Ekipa koju s klupe predvodi Nijemac Jurgen Klopp muku muči sa odbranom i golmanom. Loris Karius je došao na ljeto 2016. godine iz Mainza ali se za sada pokazao kao promašena investicija, dok smo o kiksevima Simona Mignoleta dobro upoznati. Čini se kako bi upravo zbog toga Iker mogao biti idealno riješenje za Liverpool koji će ga pokušati angažovati u januaru. 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Liverpool bi na taj način obezbijedio golmansku poziciju, a Iker bi dobio priliku da još jednom u karijeri brani na najvećoj mogućoj sceni.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi