Casillas potpisao!

"Želim ovdje da završim karijeru"

Casillas potpisao!

Legendarni španski golman Iker Casillas potpisao je novi ugovor sa Portom.

Prethodni ugovor sa Portom je Casillasu važio do kraja sezone, a s obzirom da ni jedna ni druga strana nisu skrivala želju za nastavkom saradnje, ovakav rasplet je bio i očekivan.

Iako na zvaničnom sajtu Porta nije objelodanjeno na koliko je produženja saradnja, jasno je da će Casillas u dresu "Zmajeva" braniti još sljedeće sezone.

"Kada sam došao ovdje, mnogi su mislili da ću ostati godinu ili dvije i onda završiti. Imam samo reči zahvalnosti za ovaj klub, ne samo za klub već i za čitav grad. Želim da završim karijeru ovdje, da reprezentujem vrijednosti ovog kluba i vrijednosti njegovih igrača", kazao je Casillas nakon što je stavio paraf na novi ugovor.

Casillas za Porto brani od 2015. godine kada je stigao iz Reala, postavši najplaćeniji igrač u ekipi, a za portugalski klub je dosad upisao skoro 150 službenih nastupa.

Španac je jedan od rijetkih igrača koji je osvojio praktički svaki trofej do kojeg se drži u nogometu. S Realom je uzeo pet naslova prvaka, dva kupa, četiri superkupa, tri Lige prvaka, dva evropska superkupa..., dok je sa Španijom osvojio Evropsko prvenstvo 2008. i 2012. te Svjetsko 2010. godine.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Top Komentari

spidic
Opet kopiras clanke bez da ih ispravis, cestitam!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi