Cassano: Messi je bolji od Maradone

Vječna rasprava

Cassano: Messi je bolji od Maradone

Bivši italijanski reprezentativac Antonio Cassano smatra kako je Lionel Mesi bolji fudbaler nego što je to bio Diego Armando Maradona.

Svoju tezu Cassano je objasnio jednostavnim riječima da je Messi na vrhunskom nivou 15 godina što se ne može reći za Maradoninu karijeru.

"Maradona je radio ono što nikada niko ranije nije vidio, ali to je radio četiri ili pet godina. Messi to radi konstantno 15 sezona", kaže on i dodaje:

"Messi je postigao 710 golova i dodao 300 asistencija. Kada on igra, njegov tim već vodi 1:0. Maradonini fanovi moraju to preboljeti. Postoji neko ko je iznad njega".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uvijek su se, posebno u Argentini vodile rasprave ovog tipa, a mnogi smatraju da Messiju nedostaje još samo jedno veliko takmičenje s reprezentacijom kako bi i stao u kraj ovakvim raspravama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi