Cassano: Sam sebi sam uništio karijeru

Italijanski napadač otvorio dušu

Cassano: Sam sebi sam uništio karijeru

Endin Čaušević

Fudbaler Sampdorije Antonio Cassano izjavio je da je svjestan da je on glavni krivac što nije ostvario bolju karijeru.

Cassano je 2005. godine iz Rome prešao u Real Madrid, ali se u kraljevskom klubu zadržao jako kratko i vratio se u Italiju. Iako su mu mnogi predviđali sjajnu karijeru Cassano to nije ispunio, a priznao je da je on glavni krivac za to.

"Ja sam uništio samo sebe. Već deset godina mi ljudi govore da sam protraćio svoj talent. Lijen sam i nikada nisam uradio ništa da izvučem ono najbolje iz sebe. Ali, u životu morate biti sretni, a ja to jesam", rekao je Cassano, te dodao:

"Tek sam u posljednih nekoliko godina shvatio da problem nije u trenerima nego u meni. Kada su se radile fizičke pripreme uvijek sam gledao kako da to izbjegnem. A, kada sam imao trenere koji su bili blagi prema meni, onda sam znao i prespavati treninge. Kasno sam shvatio da nisu treneri krivi, nego ja".

Napadač Sampdorije priznao je da ima veliku želju da nastupi na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, ali da je svjestan da je daleko od prave forme.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dok god imam šanse da se nađem na spisku ja ću pokušavati. Promijenio sam svoj pristup na treningu i nadam se čudu i pozivu na EP", zaključio je Cassano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi