Cassano: Za koga navijam u LP? Ne zove se moj sin Lionel bez razloga

Nekada sjajni napadač prognozirao i osvajača Scudetta

Cassano: Za koga navijam u LP? Ne zove se moj sin Lionel bez razloga

Antonio Cassano, miljenik navijača gdje god je tokom karijere igrao, i danas je rado viđeno lice na naslonivcama italijanskih medija.

Nekadašnji fudbaler, između ostalih, Intera, Milana, Sampdorije i Rome sada je za Corriere della Sera govorio o aktuelnostima iz Serije A.

Posebno se osvrnuo na ambicije Intera i Balotellijev potencijalni povratak u reprezentaciju nakon potpisa za Bresciju.

"Inter će osvojiti Scudetto", odlučno je poručio Cassano, pa nastavio:

"Fiorentina mog prijatelja Montelle će biti 'paket iznenađenja'. Oni su jedan od rijetkih timova koji znaju kako igrati i zabavljati se u isto vrijeme".

Kada su Balotellijeve šanse za povratak među Azzurre u pitanju, Cassano je poručio sljedeće:

"Za Balotellija će biti dovoljno da odigra dobru sezonu u postigne nekoliko golova. On je dobar igrač, poput onih koji su u reprezentaciji. Realnost je da sada od veznog reda prema naprijed imamo samo Chiesu i Insignea".

Potom se Cassano osvrnuo i na italijanske klubove u Ligi prvaka.

"Inter će proći u nokaut fazu Lige prvaka jer je jači od Borussije Dortmund, Napoli i Juve neće imati problema. Atalanta također ima dobre šanse", istakao je Cassano.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju su novinari pitali Cassana da li u Ligi prvaka navija za neki italijanski klub. Međutim, nekada sjajni napadač ima drugačije "simpatije".

"Zaista se nadam da će LP osvojiti Barcelona. Volim Messija, ne zove se moj drugi sin Lionel bez razloga... On je najbolji igrač u historiji. On je kao Federer u tenisu - tamo postoje Roger i svi ostali", poručio je Cassano, nekadašnji špic Real Madrida.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi