Arrivederci "malešna": Sud je donio odluku, stigao je kraj za još jedan klub u Italiji!
FOTO: Catania

Najteži dan u dugoj historiji

Arrivederci "malešna": Sud je donio odluku, stigao je kraj za još jedan klub u Italiji!

Haris Zilić
Teme:

Catania, simpatični klub sa Sicilije klub koji se svojevremeno takmičio u Seriji A, proživljava najgore trenutke u svojoj historiji.

Trećeligaš je odavno u problemima, a danas je sud u ovom gradu donio odluku o nelikvidnosti pomenutog kluba, koje su od milja nazivali i "malešna". Imao je simpatije širom Italije, ali stigao je kraj ove predivne priče.

Catania ima priliku da zadrži staro ime i stari grb, ali da bi se to desilo, novi gazda mora da otkupi identitet kluba od stečajnih upravnika koji će voditi klub u narednom periodu.

Novi vlasnik mora da i obezbijedi minimum 2.500.000 eura kako bi Catanija završila sezonu u Seriji C, a uskoro će dobiti zvnaični rok do kada vrijedi mogućnost ove uplate.

Ako se pomenuta transakcija ne izvrši Catania će krenuti iz najnižeg ranga sa novim imenom i grbom, a sličnu sudbinu je ranije doživio još jedan sicilijanski klub, a riječ je o Palermu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Catania je iz Serije A ispala 2014. godine sa četiri miliona eura duga, koji se u narednih sedam godina povećao na 15 miliona. Cijelu situaciju je dodatno zapečatila i pandemija koronavirusa, tako da je gotovo izvjesno da ona stara simpatična Catania neće više postojati.

Ovome dodajmo da je u tekućoj sezoni Serije C, ekipa Catanie na 13. poziciji nakon 19 odigranih utakmica sa 24 boda, s tim da su im zbog nepravilnosti u administraciji oduzeta dva boda.

Top Komentari

Pajkan
Ni mafija nije vise sto je bila.
1 0
Chico
Pa NK zeljescar ima 20 miliona duga, pa sta ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi