Cavani i Suarez zaustavljeni, ali Gimenez u 90. minuti slomio Egipat

Urugvaj minimalno slavio

Cavani i Suarez zaustavljeni, ali Gimenez u 90. minuti slomio Egipat

Edmir Škorić

U drugom susretu prvog kola grupe A Svjetskog prvenstva snage su odmjerili Urugvaj i Egipat, a Urugvajci su slavili s 1:0.

Urugvaj su danas predvodila dva vrhunska golgetera Edinson Cavani i Luis Suarez, a na drugoj strani Mohamed Salah, jedna od najvećih zvijezda Mundijala, šansu je čekao s klupe, ali nije ju dočekao.

Očekivalo se puno više od ovog duela, no malo toga se vidjelo na stadionu u Yekateinburgu, barem u prvom dijelu, mada se u nastavku vidjelo nekoliko velikih šansi za Urugvajce i na kraju jedan pogodak.

Tek u 23. minuti poluprilika na meču, kada je Cavanijev udarac izblokiran, a ubrzo je i Suarez pokušao, ali ni on nije bio precizan.

Egipat se s druge strane orijentisao na polukontre i kontre, dok je u odbrani igrao disciplinovano i nije dozvoljavao Urugvajcima da se razigraju i da se prbliže njihovom golu.

Najbolju šansu imao je Urugvaj na početku drugog dijea kada je Suarezov udarac odbranio golman El Shenawy.

I u 73. minuti je Suarez imao veliku šansu, Cavani je uposlio napadača Barce, ovaj izašao sam na gol Egipta, no opet se El Shenawy proslavio. Spasio je svoj tim i u 83. minuit nakon projektila Cavanija, a u 88. iz slobodnjaka PSG-ov napadač pogađa stativu.

Ipak, bio je nemoćan u 90. minuti kada je Gimenez glavom pogodio na centaršut Sancheza.

Nakon prvog kola u grupi A vodeća je Rusija s tri, Urugvaj također ima tri, a Egipat i Saudijska Arabija su bez bodova.

Egipat - Urugvaj 1:0 (Gimenez 90)
Stadion: Central Stadium u Yekaterinburgu
Sudija: Bjorn Kuipers (Hol)

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Egipat: El Shenawy, Abdel-Shafi,Hegazy, Gabr, Fathy, Elneny, Hamed (od 50. Morsy), Trezeguet, Said, Warda (od 84. Sobhi), Mohsen (od 63. Kahraba).

Urugvaj: Muslera, Caceres, Godin, Gimenez, Varela, De Arrascaeta (od 59. Rodriguez), Bentancur, Vecino, Nandez (od 58. Sanchez).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije