Cavani pred novim izazovom: Nude mu 12 miliona eura za dvije sezone

Hoće li u Atletico?

Cavani pred novim izazovom: Nude mu 12 miliona eura za dvije sezone

Edmir Škorić

Atletico Madrid trebao bi ovog ljeta ponuditi napadaču Paris Saint-Germaina Edinsonu Cavaniju dvogodišnju ugovornu ponudu. 

Cavaniju će ugovor s Francuzima biti okončan krajem juna, a onda može da promijeni sredinu. Trenutno je najbliže Ateticu, koji ga je probao dovesti i u januaru.

Njemu će Atetico, prema pisanju Mundo Deportiva, omogućiti 12 miliona za dvije godine, odnosno šest miliona po sezoni, a to bi moglo biti dovoljno da iskusni golgeter odabere upravo Madrid za novi tim.

Uz Atletico, Cavanija će pokušati da dovede i Newcastle, kao i Manchester United. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Cavani od 2013. godine nastupa za Paris Saint-Germain u čijem dresu je dosad odigrao više od 300 utakmica i postao apsolutna legenda, međutim ugovor je odbio produžiti i na ljeto će biti slobodan igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi