Cavani razbio Romu, Pjaniću asistencija i crveni

Roma nemoćna protiv Napolitanaca

Cavani razbio Romu, Pjaniću asistencija i crveni

A. Haznadarević

U posljednjem okršaju devetnaestog kola italijanske Serie A, Napoli je savladao Romu rezultatom 4:1.

U duel dvije dosta izjednačene momčadi, Napoli je furiozno krenuo, pa je već u 4. minutu stigao do vodstva. Makedonac Goran Pandev je poslao sjajnu loptu, a Edinson Cavani majstorski odreagovao i savladao golmana Rome Goicochea.

Bio je to ujedno rezultat prvog poluvremena, a do kraja prvih 45 minuta se vodila rovovska borba u kojoj je glavni sudija bio primoran pokazati četiri žuta kartona, po dva na obje strane, a jedan od zapisanih bio je i naš sjajni reprezentativac Miralem Pjanić, čije je ime u bilježnici sudije Paola Tagliaventa upisano u 19. minutu susreta. 

Već na početku drugog poluvremena ponovo gol Napolija i ponovo Cavani. Nakon gužve u kaznenom prostoru Rimljana, večeras raspoloženi Urugvajac se najbolje snašao i uz malu pomoć gostujućih igrača po drugi put zatresao mrežu Rome.

Da je napadač vrhunske klase Urugvajac je to dokazao i treći put na meču, kada je u 70. minutu nakon kornera nadvisio kompletnu odbranu Rome, te glavom pogodio za visokih 3:0.

Ipak, jedna od najboljih ekipa Seie A iako nije imala svoj dan, na San Paolo stadionu nije pala bez ispaljenog metka, a ispostavilo se, počasni pogodak postigao je Pablo Daniel Osvaldo, nakon fenomenalne lopte Miralema Pjanića.

Da stvari budu gore za Rimljane, koji su dvadesetak minuta pred kraj meča i definitivno bili poraženi, pobrinuo se glavni arbitar u 75. minutu, koji je našem vezisti pokazao drugi žuti karton, te ga poslao u svlačionicu.

Roma je sa deset igrača na terenu odolijevala napadima Napolija sve do 90. minuta, kada Christian Maggio dovršava posao i postavlja krajnjih 4:1. 

 


Cavani @SpheraChannel by SpheraChannel
Cavani 2 @SpheraChannel by SpheraChannel

Potražite više informacija na temu Serie A:


Hat trick Cavani @SpheraChannel by SpheraChannel
Osvaldo @SpheraChannel by SpheraChannel

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.