Cavani srušio Čile i donio Urugvajcima prvo mjesto u grupi

Japan i Ekvador se oprostili od takmičenja

Cavani srušio Čile i donio Urugvajcima prvo mjesto u grupi

E. Čaušević

Reprezentacija Urugvaja sinoć je savladala Čile sa 1:0 i tako osvojila prvo mjesto u grupi C na takmičenju Copa America.

Urugvajci su tako uspjeli da dođu do prve pozicije u ovoj grupi, dok će Čile kao drugoplasirani dalje u četvrtfinale. U okršaju starih rivala gledali smo solidan meč, ali se očekivalo dosta više golova.

No, utakmicu je na kraju odlučio jedan gol koji je postignut u samom finišu utakmice. To se desilo u 82. minuti kada je Rodriguez upisao asistenciju, a mrežu Čilea zatresao je Edinson Cavani za konačnih 0:1.

U ovoj grupi sastali su se još Ekvador i Japan, ali je bilo jasno da ovi timovi nemaju šanse da idu dalje. Japan je poveo u 15. minuti golom Nakajime, no konačnih 1:1 20 minuta kasnije postavio je Mena Delgado.

Urugvaj je završio na prvom mjestu u ovoj grupi sa sedam osvojenih bodova, dok je Čile drugi sa šest. Japan je bio treći sa dva, a Ekvador posljednjiu sa jednim osvojenim bodom. Ove dvije selekcije oprostile su se od Copa Americe.

Poznato je da dvije najbolje trećeplasirane ekipe iz grupa idu u četvrtfinale, no iz ove grupe Japan više nema šansi da izbori tu poziciju jer su ispred trenutno Peru i Paragvaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi