U Pariz je stigla zvanična ponuda za Edinsona Cavanija
Došlo je vrijeme za oproštaj između fantastičnog Urugvajca i PSG-a. Nakon šest godina će napustiti Park Prinčeva (Foto: EPA)

Odlazi u La Ligu

U Pariz je stigla zvanična ponuda za Edinsona Cavanija

M. Šljivak

Urugvajski napadač Edinson Cavani mogao bi napustiti redove PSG-a u ljetnom prelaznom roku.

Nakon šest godina uspješne saradnje rukovodstvo francuskog prvaka odlučilo je da Urugvajca stavi na transfer listu, a ta činjenica dovela je do interesa nekoliko timova.

Prvi koji se javio sa službenom ponudom je Atletico Madrid. Rukovodstvo ovog tima je PSG-u ponudilo 45 miliona eura za usluge 32-godišnjeg fudbalera i ova ponuda bi Parižane trebala zadovoljiti.

Cavani će također dobiti ogromnu platu u Atleticu. Ponudit će mu 20 miliona eura po sezoni i to će sasvim sigurno biti dovoljno da uvjere Cavanija da potpiše ugovor.

Za sada je ponuda Atletica jedina službena u Parizu. Interes za njega još pokazuju Napoli i Manchester United, ali je urugvajski fudbaler za sada najbliži odlasku u La Ligu.

Cavani je u Pariz došao 2013. godine iz Napolija i 32-godišnji napadač je u Francuskoj odigrao 186 mečeva te je postigao čak 134 gola.

Razni francuski mediji sugeriraju da bi i njemački playmaker Julian Draxler mogao napustiti Pariz ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On ima ugovor do 2021. godine i klub će pokušati da zaradi njegovim odlaskom, a očekivati je da ode još nekoliko prvotimaca.

Atletico je, podsjetimo, ostao bez velikog broja prvotimaca i u narednoj sezoni će ekipa Diega Simeona izgledati znatno drugačije u odnosu na prethodne.

Promo

Oglasi