"Cazorla je fenomen, njegov primjer treba slijediti"
Donio svom timu bod protiv Real Madrida

Trener Villarreala očaran

"Cazorla je fenomen, njegov primjer treba slijediti"

S. Mlaćo

Sa dva pogotka Santi Cazorla donio je svom timu bod protiv Real Madrida. Bilo je 2:2, a Cazorla je potvrdio svoje veliko nogometno znanje.

Trener Vilarreala Luis Garcia smatra da je Cazorla fenomen.

"On je primjer koji svi trebaju da slijede. Ne samo zbog ova dva pogotka, već i zbog toga što je predano trenirao i za vrijeme dok nije igrao".

Kako je već poznato, Cazorla je lako mogao ostati bez stopala, a i sami ljekari su preporučili amputaciju. Nije se predavao, želio je da je se što prije vrati na teren i zaigra, a sinoć je zablistao.

Problemi počeli 2013. godine nakon neugodne povrede

Od 2013. godine i prve povrede Cazorla je bio na preko deset operacija. Čak je koža s njegove lijeve ruke presađena na desni članak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Moj najveći strah je bio da neće više moći igrati fudbal. Cazorlin najveći problem bio je taj što je morao da se opravi od infekcija i da se rekonstruira Ahilova tetiva. Njegov povratak u stanje prije povrede je nešto što do tada nisam vidio", riječi su Michela Sancheza.

"Bio je to težak izazov i dosta stresan. Cilj nije bio da opet može hodati kao normalna osoba, nego da može igrati fudbal na najviše nivou. Uvijek sam strahovao od toga da mediji samo čekaju da vide šta će biti s Cazorlom. Da nije uspio da se oporavi, to bi bilo veliko razočaranje. Toga sam se uvijek bojao".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi