Čeferin ljut na trenere: Sada neće imati nikakve izgovore!
Slovenac na čelu UEFA imao je i jasnu poruku za sve: Dok sam ja u UEFA, neće biti osnovana nikakva Superliga najvećih klubova

Nisu se pojavili na sastanku

Čeferin ljut na trenere: Sada neće imati nikakve izgovore!

Midhat Šljivak

Novi-stari predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Aleksander Čeferin bio je izuzetno ljut na trenere klubova koji su se plasirali u nokaut fazu Lige prvaka.

Treneri svih učesnika osmine finala Lige prvaka pozvani su u ponedjeljak u Frankfurt, kako bi im sudijska komisija na čelu sa Robertom Rosettijem predstavila program korištenja VAR-a u nokaut fazi.

Međutim, 11 od 16 trenera se nisu pojavili na sastanku. Došli su samo treneri Juventusa, Lyona, PSG-a, Rome i Schalkea, što je razljutilo Čeferina.

"Iskazali su veliko nepoštovanje prema timu Roberta Rosettija i kompletnoj organizaciji. Uticaj trenera je veliki i ako će kasnije da se žale na suđenje, trebali su barem doći i vidjeti šta eksperti za VAR imaju reći. Sada ovi koji se nisu pojavili nemaju nikakav izgovor", istakao je Čeferin.

VAR će po prvi put u Ligi prvaka biti korišten od nokaut faze koja počinje u utorak 12. februara.

Čeferin ima veliku podršku

Čeferin je na jučerašnjem Kongresu UEFA-e bio jedini kandidat za predsjednika pa se znalo da će mu mandat biti produžen za dodatne četiri godine.

On je nakon imenovanja izrazio zadovoljstvo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ponosan sam i dirnut ovakvom podrškom. Istina je da smo u odličnoj poziciji, ali to nije dovoljno. Moramo misliti unaprijed na razvoj i buduće uspjehe. Ne smijemo dozvoliti da skorašnji kratkoročni uspjeh sakrije kompleksne izazove koji se nalaze ispred nas. Možemo obećati da ćemo tokom narednog perioda raditi na očuvanju jedinstva evropskog fudbala, na očuvanju njegovog uvažavanja i nastavićemo da demonstriramo solidarnost i donosimo nadu", rekao je Čeferin.

Na istom kongresu birani su i novi članovi Izvršnog odbora, njih osam, a među kandidatima bio je i predsjednik Fudbalskog saveza BiH Elvedin Begić. Ipak, Begić je na kraju osvojio 15 glasova i nije dobio povjerenje delegata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi