Čeferin: Ponosan sam i dirnut ovakvom podrškom

Predsjednik UEFA-e

Čeferin: Ponosan sam i dirnut ovakvom podrškom

Slovenac Aleksandar Čeferin danas je potvrđen kao novi/stari predsjednik UEFA-e.

Podsjetimo, Čeferin je na današnjem Kongresu UEFA-e bio jedini kandidat za predsjednika pa se znalo da će mu mandat biti produžen za dodatne četiri godine.

On je nakon imenovanja izrazio zadovoljstvo.

"Ponosan sam i dirnut ovakvom podrškom. Istina je da smo u odličnoj poziciji, ali to nije dovoljno. Moramo misliti unaprijed na razvoj i buduće uspjehe. Ne smijemo dozvoliti da skorašnji kratkoročni uspjeh sakrije kompleksne izazove koji se nalaze ispred nas. Možemo obećati da ćemo tokom narednog perioda raditi na očuvanju jedinstva evropskog fudbala, na očuvanju njegovog uvažavanja i nastavićemo da demonstriramo solidarnost i donosimo nadu", rekao je Čeferin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Na istom kongresu birani su i novi članovi Izvršnog odbora, njih osam, a među kandidatima bio je i predsjednik Fudbalskog saveza BiH Elvedin Begić. Ipak, Begić je na kraju osvojio 15 glasova i nije dobio povjerenje delegata.

Top Komentari

Gari Garinča
Jest ovaj naš Begić jak čovjek u svijetu nogometa dobio čitavih 14 glasova.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi