Čeferin: Hrvate je patriotizam odveo do uspjeha, ali to preraste u nacionalizam
Istakao da je igračima Slovenije nedostaje više ponosa kada igraju za reprezentaciju

Zanimljivo viđenje prvog čovjeka UEFA-e

Čeferin: Hrvate je patriotizam odveo do uspjeha, ali to preraste u nacionalizam

S. Mlaćo

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin gostovao je na Fakultetu političkih nauka u Ljubljani, te otvoreno govorio u dešavanjima u nogometu, a dotakao se i nogometne reprezentacije Hrvatske.

Istakao je da igračima iz Slovenije nedostaje malo više ponosa kada igraju za reprezentaciju, te kao pozitivan primjer naveo Luku Modrića i Marija Mandžukića koji sa velikim uspjehom igraju za hrvatsku reprezentaciju i uvijek daju svoj maksimum.

Otvoreno je govorio o nacionalizmu na utakmicama Hrvatske, zbog čega Savez te zemlje skoro pa stalno dobija kazne.

"Hrvati su posebni. Patriotizam ih je vodio do uspjeha, ali taj patriotizam često preraste u nacionalizam što je greška", kazao je Čeferin.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sa njegovom konstatacijom vjerovatno će se složiti i veliki broj navijača Hrvatske.

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Nebi smo znali da nam ti nekaza. Modrić kojem su dali sve nagrade je bio jedan od glavnih da se zovne Tomson nakon povratka sa SP da im pjeva ustaške pjesme i takvog igrača proglase najboljim za prošlu sezonu a sad tu nešta pametuje ...
14 3
predator23
neka pati koga smeta
4 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi