Čeferin ne isključuje mogućnost da navijači budu na tribinama u nastavku LP i EL

Prate situaciju oko COVID-19

Čeferin ne isključuje mogućnost da navijači budu na tribinama u nastavku LP i EL

E. Čaušević

UEFA je danas donijela odluku da će se preostali mečevi Lige prvaka i Evropske lige igrati u avgustu.

Liga prvaka će se igrati u posebnom formatu u Lisabonu, dok će se mečevi Evropske lige igrati u četiri njemačka grada, a to su Koln, Duisburg, Dusseldorf i Gelsenkirchen.

Mečevi Lige prvaka igraju se u Lisabonu, a u četvrtfinalu i polufinalu će se igrati samo po jedna utakmica. Finale Lige prvaka na rasporedu je 23. avgusta, dok turnir u Lisabonu počinje devet dana ranije.

Nakon ove odluke oglasio se i predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin koji je poručio da postoji šansa da se mečevi igraju pred navijačima ukoliko se za to steknu uslovi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Trenutna odluka je da će se svi mečevi Lige prvaka i Evropske lige igrati pred praznim tribinama, ali do avgusta se to može promijeniti. Postoji šansa da navijači budu na tribinama ukoliko se stvore uslovi za to. Nije jasno da li će to biti samo lokalni fanovi ili navijači klubova koji će moći doputovati na mečeve svojih ekipa. Pratimo situaciju oko COVID-19 i bit ćemo presretni da se stvore uslovi da navijači budu na tribinama. No, ponavljam trenutna odluka je da se utakmice igraju pred praznim tribinama", rekao je Čeferin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi