UEFA objavila raspored: Kada će igrati Zmajevi ako se plasiraju na Evropsko prvenstvo?

Euro se igra od 11. juna do 11. jula 2021. godine

UEFA objavila raspored: Kada će igrati Zmajevi ako se plasiraju na Evropsko prvenstvo?

E. Čaušević

UEFA je danas održala sastanak na kojem su donesene odluke oko nastavka Lige prvaka i Evropske lige, te kvalifikacijama za narednu sezonu ovih takmičenja. Također, bilo je riječi i o Evropskom prvenstvu koje se igra narednog ljeta.

Evropsko prvenstvo trebalo se odigrati ovog ljeta, ali je odgođeno za godinu dana zbog pandemije koronavirusa. Iz UEFA-e su potvrdili da se organizacija neće mijenjati, te da će se mečevi igrati u 12 gradova širom Evrope kako je to ranije planirano.

Mečevi Evropskog prvenstva igrat će se od 11. juna do 11. jula 2021. godine, a UEFA je objavila danas kalendar ovih utakmica, te gradove u kojima će se EP odigrati.

Evropsko prvenstvo će početi 11. juna utakmicom između Turske i Italije, a ovaj meč igra se od 21 sat u Rimu. U nastavku možete pogledati i ostatak kalendara za mečeve Evropskog prvenstva.

Naravno svoje mjesto na Euru može osigurati u bh. reprezentacija koja će igrati baraž u oktobru protiv Sjeverne Irske, te u slučaju pobjede u novembru će se igrati finale baraža protiv boljeg iz duela Slovačka - Irska.

U slučaju da se Zmajevi plasiraju na EP poznato je da će biti smješteni u grupu E gdje se nalaze Španija, Švedska i Poljska. Mečevi ove grupe igraju se u Bilbau i Dublinu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije