Završnica Lige prvaka će se igrati na dva stadiona!

Potvrđen format

Završnica Lige prvaka će se igrati na dva stadiona!

A. Čaušević
Teme:

UEFA je izabrala format za završnicu Lige prvaka, prenose najugledniji svjetski mediji. 

Završnica najelitnijeg takmičenja na svijetu će biti održana u Lisabonu, a utakmice četvrtfinala, polufinala i finale će se igrati na dva stadiona.

Liga prvaka će se nastaviti 8. augusta kada će biti odigrani preostali revanš susreti osmine finala: Manchester City - Real Madrid, Barcelona - Napoli, Bayern - Chelsea i Juventusa - Lyon.

Nakon toga će se osam timova prebaciti u Lisabon. Četvrtfinala će se igrati između 12. i 15. augusta na stadionima Jose Alvalade i Da Luz.

Polufinalni mečevi su planirani za 18. i 19. august, dok će se finale igrati 23. augusta na stadionu De Luz.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Takmičenje u Europa ligi će se nastaviti 5. i 6. augusta. Kada se dobiju učesnici osmine finala onda će uslijditi Final Eight u Njemačkoj od 15. augusta. Finale u Koelnu je na programu 21. augusta.

Potvrđeno je da će stadionu San Mames i Anoeta biti domaćini završnice Lige prvaka za žene, dok će evropski superkup biti odigran 24. septembra u Budimpešti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi