Čeferin: Ne vidim kako bismo mogli ostaviti Liverpool bez titule

Prvi čovjek UEFA-e

Čeferin: Ne vidim kako bismo mogli ostaviti Liverpool bez titule

Što pauza zbog pandemije novog koronavirusa duže traje, to UEFA i evropski klubovi gube više novca.

A najteži finansijski udarac bi stigao ukoliko se sezona ne bi mogla nastaviti. Zbog toga UEFA svim silama želi da se to ne desi.

Prioritet je svakako nastavak liga petice i Lige prvaka.

O trenutnoj situaciji i budućnosti evropskih klupskih takmičenja, govorio je i prvi čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Siguran je Čeferin da će se na terenu završiti i Serija A, šampionat Italije koja je zbog pandemije koronavirusa zapala u pravi haos.

"Serija A će se završiti. Otpimista sam po tom pitanju i siguran sam, iako to ne mogu obećati ili garantovati. U Evropi će sve zavisiti od situacije u svakoj pojedinačnoj državi. Trudićemo se da nađemo pravo rješenje za svaku ligu, čim nam vlade daju zeleno svjetlo", izjavio je Čeferin.

Čeferin se osvrnuo i na Englesku i Liverpool koji je do prekida takmičenja suvereno koračao ka prvoj tituli prvaka zemlje nakon tri decenije. Sada, međutim, navijači strahuju da bi u slučaju otkazivanja sezone Premiershipa Redsi ponovo mogli ostati bez toliko željenog trofeja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne znam kako bismo mogli ostaviti Liverpool bez titule. Kada bi se prvenstvo nastavilo, sigurno bi bili prvaci. Ako se prvenstva ne nastave, savjetovaćemo ligama da titule dodijele prvoplasiranim ekipama", izjavioje Čeferin, pa izrazio optimizam da će se i Liga prvaka završiti bez problema:

"Što se tiče Lige prvaka, završićemo je u istom formatu".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi