Čeferin "smirio" Cellina

Uzaludna prijetnja predsjednika Brescije

Čeferin "smirio" Cellina

A. Čaušević

Predsjenik Brescije Massimo Cellino je prije nekoliko dana poručio kako njegov klub neće igrati nastavak sezone u Seriji A. Danas je stigao i odgovor predsjednika UEFA-e, Aleksandra Čeferina.

Cellino je zaprijetio neodigravanjem preostalih utakmica uz poruku kako sezona nema smisla te da je spreman da njegov tim svaki meč izgubi s 3:0 za zelenim stolom.

"Za mene je čista ludost da se nastavi, a ako nas natjeraju da igramo, spreman sam povući tim s terena i izgubiti svaku utakmicu s 3:0. To bih uradio iz poštovanja prema žrtvama grada Brescije i njihovim voljenim", istakao je za Cellino za Gazzetta dello Sport.

Čeferin nije ozbiljno shvatio Cellinovu prijetnju uz poruku da Brescija uopšte nije blizu plasmana u eurokupove pa zato prvi čovjek Brescije i razmišlja tako kako razmišlja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Prije svega Serija A nije UEFA-ino takmičenje. Drugo, Brescija nije blizu plasman u eurokupove. Želim naglasiti da niko neće biti ugrožen i da će svi biti sasluani kako bi se za svaku ligu pronašlo odgovarajuće rješenje čim lokalna vlast da zeleno svjetlo", kazao je Čeferin za slovenski list Ekipa.

U trenutku prekida Serije A Brescija je bila posljednja na tabeli sa svega 16 bodova nakon 26 odigranih kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi