Čeferin o Ligi nacija: Bolje nego što sam mislio

Predsjednik UEFA-e

Čeferin o Ligi nacija: Bolje nego što sam mislio

Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Aleksander Čeferin ocijenio je prvo izdanje Lige nacija vrlo uspješno.

Ovo takmičenje je zamišljeno kao zamjena za veliki dio prijateljskih utakmica. Naišlo je u početku na pregršt kritika, neki poput Jürgena Kloppa su ga nazvali besmislenim, međutim Čeferin ne misli tako.

Štaviše, Liga nacija je nadmašila njegova očekivanja.

"Liga nacija je još uspešnija nego što smo mislili da će da bude", rekao je Čeferin po završetku grupne faze takmičenja.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Podsjetimo, nogometna reprezentacija naše zemlje je u grupnoj fazi pomenutog takmičenja osvojila prvo mjesto ostvarivši tri pobjede i jedan remi u četiri utakmice.

Top Komentari

gumenakita
Primjer Hrvatska,prvo im nije interesantna Liga Nacija,pa onda ipak jeste,sad zale sto nisu ostali medju najboljim.Sretno BiH.
15 1
Sta ima od toga sto je nogometna reprezentacija BiH osvojila prvo mjesto u svojopj grupi i na taj nacin iz grupe B presla u grupu A medju 12 najboljih Evropskih nacionalni reprezentacija u Evropi. Kada dodje vrijeme da se igraju kvalifikacije za Evropsko Prvenstvo, BiH reprezentaciji nece to mnogo pomoci, BiH je u drugom sesiru a u prvom sesiru su veoma jake reprezentacije, sto znaci moze nam pasti Hrvatska iz prvog sesira i Srbija iz treceg sesira u grupi za kvalifikacije, to ce biti fudbalski rat, ova liga nacija i nase prvo mjesto u grupi donijela je nesto novca u nogometnom savezu BiH. Jedina korist od lige nacije sto su se poboljsale financije nogometnom savezu BiH, a sve ostalo je upitno vezano za buduce kvalifikacije za EP, Prosinecki mora traziti pod hitno alternativu Dzeki jer Dzeko je pri kraju sa svojom nogometnom karijerom, ja mislim da je prava alternativa za Dzeku je Koljic koji igra u Rumuniji, momak je u 8 utakmica dao ukupno 8 golova uz jednu asistenciju, to su sve indikatori da se Koljicu mora dti sansa, mislim da Rijada Bajic ne treba vise zvati, nije on za reprezentacije BiH.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi