Čeferin poslao jasno upozorenje "glavnim" ljudima u Saudijskoj Arabiji

Svima je jasno i zašto

Čeferin poslao jasno upozorenje "glavnim" ljudima u Saudijskoj Arabiji

Esmer Oštraković

Predsjednik UEFA-e odlučio je da pošalje upozorenje ljudima u Saudijskoj Arabiji vezano za njihovu strategiju ovog ljeta, a naravno riječ je o transferima.

Naime, poznato je da su dvije glavne zvijezde u Saudijskoj Arabiji sada Cristiano Ronaldo i Karim Benzema, ali ne misle tu stati ljudi iz ove zemlje.

O tome je govorio upravo Čeferin.

"Odlazak igrača tamo nije problem za njih, to je problem za fudbal u Saudijskoj Arabiji. Ulažu u pogrešne stvari. Trebali bi da ulažu u akademije, da dovode trenere i da razvijaju svoje fudbalere", rekao je Čeferin.

Uporedio je zatim ovo što radi Saudijska Arabija sa sličnom stvari koju je svojevremeno uradila Kina.

Oglasi

"Sistem kupovine fudbalera koji su gotovo pa završili karijeru nije način na koji razvijate svoj fudbal, vjerujte mi", rekao je Čeferin, te je dodao:

"Sličnu stvar uradila je Kina koja je dovodila igrače koji su pred krajem svoje karijere, pa vidite gdje su sada", kaže Čeferin.

Onda je govorio i o igračima koji su trenutno među najboljima na svijetu.

"Evo iskreno mi recite, da li ima i jedan igrač koji je trenutno top i koji je u najboljim godinama da želi igrati u Saudijskoj Arabiji. Oni žele da osvajaju velike trofeje", završio je Čeferin.

Ostaje da vidimo da li će neko iz Saudijske Arabije odlučiti da odgovori Čeferinu na sve što je rekao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi