Čeferin posljednjom izjavom na sebe navukao bijes navijača širom Evrope

Radi se o Ligi prvaka

Čeferin posljednjom izjavom na sebe navukao bijes navijača širom Evrope

Esmer Oštraković

Navijači širom Evrope danas su jako bijesni zbog onoga što je rekao predsjednik UEFA-e, Aleksaner Čeferin vezano za Ligu prvaka.

Naime, on je potvrdio da bi se neke utakmice Lige prvaka u budućnosti mogle igrati u Sjedinjenim Američkim Državama, a to se navijačima iz Evrope nimalo ne dopada.

Osim toga, rekao je Čeferin i da bi za nekoliko godina mogli gledati finale Lige prvaka na drugom kontinentu, a ove riječi naišle su na velike kritike.

Priznao je Čeferin da su razgovori o svemu tome već počeli, a da je sve moguće nakon 2025. godine kada je finale Lige prvaka u Minhenu.

"Da, moguće je da to gledamo u budućnosti, počeli smo razgovarati o tome. Finale Lige prvaka se 2025. godine igra u Minhenu, a nakon toga ćemo vidjeti", rekao je prvi čovjek UEFA-e pa nastavio:

"Fudbal je popularan i u Sjedinjenim Američkim Državama. Amerikanci su spremni splatiti velike iznose za najbolje od fudbala", završio je Čeferin.

Iako je svima jasno da bi ovo donijelo velike prihode, Čeferin tvrdi da se ne radi o novcu, nego o popularizaciji fudbala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Prodaja TV prava ide jako dobro, ali sponzorski ugovori nam idu onako. Komercijalizacija kod njih je potpuno drugačija nego u Evropi. Navijači će i dalje misliti kako nam je samo do novca, ali nije tako jer mi 97 posto prihoda vratimo fudablu", kaže Čeferin.

Čeferin je nedavno treći put izabran za predsjednika UEFA-e. On je 2016. godine naslijedio Michela Platinija na čelu UEFA-e, a potom je 2019. godine bio ponovo izabran.

Top Komentari

vedin
Evo lopovi iz UEFA su gori od planirane Superlige.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti