Courtois se otvoreno ponudio ekipi koju sanja
Foto: EPA

Ima namjeru da ode

Courtois se otvoreno ponudio ekipi koju sanja

M. Šljivak

Belgijski golman Thibaut Courtois (25) još uvijek nije dogovorio produžetak saradnje sa londonskim Chelseajem.

Engleski mediji su prethodnih dana tvrdili kako će 25-godišnji čuvar mreže uskoro dobiti novi ugovor kojim će mu plata biti udvostručena i sa kojom bi postao najskuplji golman svijeta.

Međutim, kako Chelsea još ništa ne poduzima, Courtois se odlučio ponuditi madridskom Realu. Kraljevi su tim koji oduvijek sanja, a nedavno je i izjavio da mu Španija veoma nedostaje.

"Ne želim ništa kriti. Svi koji me poznaju, veoma dobro su upućeni u činjenicu da me Španija veoma privlači. Ako se tamo ne vratim ubrzo, sigurno je da ću u narednim godinama ponovo u La Ligu", poručio je Belgijanac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Real će sigurno iskoristiti šansu da dovede Courtoisa ako im se takva mogućnost ponudi. Za njih je lijepa vijest da je jedan od najboljih golmana svijeta spreman da stane na gol ovog tima i čini sve kako bi u budućnosti bio "jedinica" kraljevskog kluba.

Ako ode u Real, biće to njegov povratak u Španiju, gdje je ranije branio boje gradskog rivala Atletica.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije