Čeka se odgovor klubova: Serija A od sljedeće sezone u do sada neviđenom formatu

Italijanski mediji nagađaju

Čeka se odgovor klubova: Serija A od sljedeće sezone u do sada neviđenom formatu

A. Čaušević

Rukovodstvo FIGC i Lege Calcio zabrinuto je zbog protokola i kalendraom takmičenja za sljedeću sezonu Serije A zbog čega razmišljaju o radikalnim promjenama.

"Veoma sam zabrinut za narednu sezonu", prije nekoliko dana je kazao predsjednik italijanskog fudbalskog saveza (FIGC) Gabriele Gravina.

Za početak nove sezone kao datum je zakazan 12. septembra, međutim vlasti još uvijek nisu dale zeleno svjetlo. Problem su i zdravstveni zahtjevi zajedno s troškovima koje klubovi moraju ispoštovati.

Sedmični list Panorama je danas objavio vijest da bi se Serije A mogla igrati u do sada neviđenom formatu, tačnije 20 klubova bi bilo podijeljeno u po dvije grupe od 10 ekipa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon 18 odigranih kola šest prvoplaisarnih bi igralo play-off za prvaka, Ligu prvaka i Europa ligu, dok bi po četiri posljednjeplasirana tima razigravala za opstanak.

Plan A za sada ostaje da se napravi novi protokol kojeg bi svi prihvatili i da se Serija A igra u dosadašnjem formatu, međutim klubovima je već poručeno da počnu razmišljati o planu B.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi