Čeka se potvrda: Rade Krunić odabrao klub

Bh. fudbaler seli u Bolognu

Čeka se potvrda: Rade Krunić odabrao klub

Midhat Šljivak

Bh. reprezentativac Rade Krunić (23) napustiće redove Empolija ovog ljeta.

Veznjak reprezentacije BiH odlučio se na odlazak iz kluba nakon što je Empoli ispao u Seriju B, a ponuda za 23-godišnjeg fudbalera nije nedostajalo.

Krunić se na kraju odlučio za Bolognu. On je navodno već postigao dogovor s ovim klubom i transfer bi službeno trebao biti potvrđen u narednim satima.

Pored Bologne, bh. fudbaler je imao ozbiljnu ponudu Chieva i Cagliarija, a spominjao se interes pojedinih turskih klubova. Ipak, Bologna je na kraju odnijela ponudu i Krunić će vjerovatno od ove sezone nositi dres ovog kluba.

Krunić je fudbalsku karijeru počeo u Sutjeski iz Foče. Igrao je potom za Donji Srem, Veronu i Borac iz Čačka, odakle je otišao u Empoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tamo je u dvije sezone nastupio u 49 utakmica i postigao je tri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi