Čeka se reakcija Željezničara, u najavi interesantan okršaj u Banja Luci

Posljednji mečevi 15. kola Premijer lige

Čeka se reakcija Željezničara, u najavi interesantan okršaj u Banja Luci

A. Čaušević

Utakmicama u Banja Luci i Sarajevu bit će stavljena tačka na i kada je u pitanju 15. kolo Premijer lige BiH. 

Od 16 sati na banjalučkom Gradskom stadionu sastat će se ekipe sa najboljom formom u posljednjih nekoliko mečeva. Zahuktali Borac će dočekati uvijek neugodni Radnik.

Borac je u nizu u četiri uzastopna trijumfa, dok Radnik na posljednjih pet susreta ima osvojenih čak 13 bodova što je jasan signal da Bijeljinci u grad na Vrbasu ne dolaze sa bijelom zastavom.

Sve to je dovoljan povod za jedan veoma interesantan i uzbudljiv susret. S obzirom da se radi o izjednačenim ekipama za očekivati je da tako i bude.

Posljednji meč ove runde počet će u 16:30. Duel između starih rivala Željezničara i Čelika igrat će se na stadionu Grbavica.

Nakon poraza od Zrinjskog u prošlom kolu i jučerašnjih pobjeda Sarajeva i Tuzla City čeka se reakcija Plavih koji su pod imperativom pobjede i sve osim punog plijena za navijače najtrofejnijeg bh. kluba bi bio veliki neuspjeh.

"Moramo se vratiti nekim našim standardnima igre. Igrali smo mlako u zadnje vrijeme, moramo biti malo čvršči. Nekada nismo bili čvrsti opravdano a nekada i ne. Utakmice u kojima se puno stvari dešava nama odgovaraju više nego one u kojima se ništa ne dešava".

"Mi Čelik znamo dobro. Znamo da kući igramo bolje nego u gostima u posljednje vrijeme. Imamo motiv da se vratimo u nekakvu normalu. Zadnjih par kola smo ispali iz nekakvog kolosjeka. Treba se pokušati iskupiti do reprezentativne pauze", u najavi utakmice je kazao Amar Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim danas neće moći računati na povrijeđenog Ermina Zeca te suspendovane Sinišu Stevanovića i Damira Sadikovića.

S druge strane stručni štab Čelika ima dosta problema sa sastavljanjem ekipe jer za meč protiv FK Željezničara neće moći računati na stopera Vedrana Vrhovca, te veznjaka Marka Perišića, od prije je povrijeđen Petar Raguž i oni nisu u konkurenciji za današnji susret.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

andi
Ma sta cekate kada nema utakmice,,ČELIK NIJE PLATIO DUGOVANJA I NEMA UTAKMICE ,,JEDINO DO 14 SATI DA POŠALJU DOKAZ DA SU PLATILI IGRAĆIMA DUG.KOMISIJA I SAVEZ U TOM POGLEDU NE BI TREBALI IMATI DILEMU,,AKO SVI MORAMO BITI ĆISTI I AKO ŽELJO NIJE EUROPU ZATO IGRAO NEMA NI ĆELIKU DRUGE NEGO DA PLATI ILI NE IGRA UTAKMICU..
1 0
BN78
Radnik ako ispije da pregrmi danasnje gostovanje,ravnopravno će se upustiti u trku za titulu,iako je cilj ove godine treće mjesto.Jedino sto ne ide u prilog R je Radniku je matematička vjerovatnoća da negdje mora izgubiti.Valjds će Lučić danas barem jednom kiksati u njegovom stilu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti