Dobro je počelo, ali za Marseille očigledno nema lijeka

Derbi na Geoffroy-Guichardu

Dobro je počelo, ali za Marseille očigledno nema lijeka

Poslastica 17. kola francuske Ligue 1 svakako je bio duel ljutih rivala, St. Etiennea i Marseillea. St. Etienne je uspio na svom terenu slaviti sa 2:1 i tako "skinuti skalp" Marseilleu nakon skoro šest godina.

Sa druge strane, Marseille odavno ne pamti lošiju sezonu, a večerašnja utakmica bila je peta u nizu u Ligue 1 bez pobjede.

Ipak, dobro je počelo sa Marseille pošto su Garcijini izabranici prvi stigli do vodstva. Igrala se 16. minuta kada je Thauvin ubacio, a Strootman glavom pogodio za 0:1 i, ispostavilo se, rezultat prvog dijela.

Međutim, u drugom dijelu potpuno drugačije priča. St. Etienne je stigao do poravnanja u 59. minuti kada je Khazri pogodio sa bijele tačke, dok je gol za prokret i pobjedu domaćih na sjajan način postigao isti igrač u 88. minuti.

Treba dodati da je Marseille prije primljenog gola imao nekoliko dobrih prilika za 1:2, ali se mreža gola St. Etiennea nije tresla u drugom poluvremenu.

St. Etienne je ovom pobjedom došao do treće pozicije sa 36 bodova, dok je Marseille deveti sa osam bodova manje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ostali rezultati danas odigranih mečeva u Ligue 1:

Guingamp - Rennes 2:1
Monaco - Nice 1:1
Nimes - Nantes 1:0
Toulouse - Lyon 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi