"Čekaj me, i ja ću sigurno doći": Igrači Jedinstva su jučer uzalud došli na stadion

Sloga Gornje Crnjelovo ispada iz lige?

"Čekaj me, i ja ću sigurno doći": Igrači Jedinstva su jučer uzalud došli na stadion

E. Škorić

“Čekaj me, i ja ću sigurno doći” je po mišljenju mnogih, jedna od najljepših ikad napisanih ljubavnih pjesama. Napisao ju je Konstantin Simonov, ali često se stih primjenjuje i u druge "svrhe".

"Čekaj me, i ja ću doći, samo me čekaj dugo. Čekaj me i kada žute kiše noći ispune tugom. Čekaj me i kada vrućine zapeku, i kada mećava briše, čekaj i kada druge nitko ne bude čekao više. Čekaj i kada čekanje dojadi svakome koji čeka", piše u pjesmi ruskog pisca.

Ali jučer se u Dvorovima uzalud se čekalo na igrače i stručni štab Sloge. Niko nije došao, pa je utakmica 3. kola Prve lige Republike Srpske protiv Jedinstva iz Brčkog otkazana.

Gosti su došli na stadionu u Dvorovima, kao i službena lica, jer nisu dobili bilo kakav zahtjev za odgađanje utakmice. Međutim teren nije obilježen, niti je iko od domaćina bio tu na stadionu.

Sloga je s kadetima i juniorima krenula u novu sezonu, doživjela je poraze od 8:0 i 10:0, a sada nije ni izašla na teren. Po svim priliama, tim koji se ravnopravno borio s Borcem za ulazak u Premijer ligu, ubrzo će istupiti iz lige, a nije isključen ni onaj najgori scenarij.

Sloga i FSRS su pred početak sezone 'ratovali' upravo iz razloga što Savez nije želio da dopusti Slogi da krene u sezonu zbog svih problema sa nedostatkom financija i konkretnog igračkog kadra, a očito je pogriješio što je na kraju popustio i dao zeleno svjetlo timu iz Gornjeg Crnjelova za nastup u šampionatu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Ukoliko ne odigra tri meča, dakle još dva, Slogaće biti izbačena iz Prve lige RS, koja će onda brojati devet timova.

Sloga GC je prošle sezone bila pravi hit, igrala je čak polufinale Kupa BiH protiv Sarajeva, ali sve se raspalo nakon kraja sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi