"Čekaj, Spursi me žele? Nema ponuda Barcelone, Reala ili Manchestera?"
Foto - EPA

Berbatov očekivao odmah ponude velikana

"Čekaj, Spursi me žele? Nema ponuda Barcelone, Reala ili Manchestera?"

Midhat Šljivak

Dimitar Berbatov važi za jednog od najboljih bugarskih fudbalera svih vremena.

U bogatoj karijeri danas 39-godišnjak je igrao za Bayer Leverkusen, Tottenham, Manchester United, Fulham, Monaco i PAOK, a prve značanije golove zabio je u dresu Bayera.

Igrao je Berbatov fantastično u dresu Apotekara i to mu je donijelo transfer u Premiership. Ipak, nije očekivao da će obući dres Tottenhama vrijedan 16 miliona eura.

Opisao je bugarski napadač svoje osjećaje u tom periodu i vjerovao je da bi trebao otići u redove nekog od velikana.

"Pomislio sam: 'Čekaj, Spursi me žele? Nema ponuda Barcelone, Real Madrida ili Manchester Uniteda? Postavio sam ta glupa pitanja jer sam mislio da sam toliko dobar da me veliki tim mora kupiti", otkrio je Berbatov i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kada ste mladi mislite da sve znate i da imate odgovor na sva pitanja. Ustvari nemate ništa", rekao je Berbatov.

On je u dresu Spursa zabio 46 golova u 102 nastupa i zatim mu se ispunila želja da potpiše za Manchester United gdje je zabio 56 golova u 149 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi