Čelić deklasirao Prokosoviće za prvo mjesto na tabeli, veliki preokret Lokomotive
Foto: NK Čelić

Druga liga FBiH - Sjever, 10. kolo

Čelić deklasirao Prokosoviće za prvo mjesto na tabeli, veliki preokret Lokomotive

Danas su odigrani mečevi 10. kola Druge lige FBiH - Sjever nakon koji je došlo do promjene na liderskoj poziciji.

Ekipa NK Čelić je na svom terenu sa 4:0 lagano savladala Prokosoviće.

Poveli su domaći preko Vahida Mrkaljevića u 8. minuti susreta, da bi u 16. već bilo 2:0 pošto je pogodio Nermin Slomić.

Vodstvom Čelića se otišlo na poluvrijeme, a onda je Admir Kevrić u 71. pogodio za 3:0. Konačih 4:0 je postavio rezervista Meksud Ahmetović.

Nakon ove pobjede se Čelić našao na prvom mjestu tabele sa 22 osvojena boda.

Ekipa Budućnosti iz Banovića je do danas držala prvo mjesto, ali je danas poražena na svom terenu od Bosne iz Mionice rezultatom 1:2, te je na taj način dopustila Čeliću, ali i Lokomotivi da je prestignu na tabeli.

Budućnost je ostala na 21 bodu, dok Čelić i Lokomotiva sada imaju 22, ali je Čelić trenutno prvoplasirani.

Lokmotiva je na svom terenu u sjajnoj utakmici sa 3:2 savladala ekipu FK Priluk.

Poveo je, ipak, Priluk u 22. minuti preko Merisa Mešanovića, da bi Maid Šišić osam minuta kasnije šokirao domaće i pogodio za 0:2.

Ipak, Lokomotiva na Lugovima uspijeva stići do preokreta. U 34. minuti je Eldin Musić smanjio na 1:2 što je bio i rezultat prvog dijela.

U 53. minuti rezervista Armin Hadžić pogađa za 2:2, da bi minut kasnije Musić postigao svoj drugi gol na utakmici i donio preokret i pobjedu Lokomotivi.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

U ostalim susretima je također viđeno dosta uzbuđenja. Dinamo iz Donje Mahale je sa 2:1 savladao Slogu iz Tojšića, dok je Gradina slavila sa 2:3 na gostovanju kod Seone.

U duelu Mramora i Odžaka 102 je viđena prava golijada, a gosti iz Odžaka su na kraju slavili 2:5. Svatovac je sa 3:0 lagano ispratio Mladost Malešići, dok su Bosna (K) i Radnički remizirali 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi