Lijepe vijesti za navijače Čelika: Konačno zakazano pripremno ročište u predmetu protiv Grada Zenica
Klub s Bilinog polja će konačno imati priliku pred Općinskim sudom dokazati svoje tvrdnje da Grad Zenica krši ugovor, koji su potpisali s klubom prije godinu dana

Press u NK Čelik povodom tužbe protiv Grada, te dešavanjima na meču protiv Bosne

Lijepe vijesti za navijače Čelika: Konačno zakazano pripremno ročište u predmetu protiv Grada Zenica

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas je na stadionu Bilino polje održana press konferencija NK Čelik, a tema ove press konferencije bila je tužba kluba prema gradu Zenici, te dešavanja na utakmici između NK Čelik i Bosna Visoko.

Prisutnim medijima su se obratili klupski advokat Tarik Hadžimahmutović i direktor kluba Emir Čerim.

Klupski advokat javnosti je saopštio vijest, koja će sigurno obradovati sve navijače NK Čelik.

"Ovom prilikom moram izvijestiti javnost da je konačno zakazano pripremno ročište na Općinskom sudu u Zenici u predmetu NK Čelik protiv Grada Zenica u vezi ugovora koji je potpisan, a koji se ne poštuje već evo godinu dana. Ročište je zakazano za 13. januar 2022. godine u 09:30 sati. Moram kazati da je ročište javno i ono što mi pretpostavljamo, s obzirom na to da će biti veliki interes javnosti. Vjerujem da će se ročište održati u sali Gradske uprave, što bi sigurno bilo simbolično jer je to mjesto, gdje se ovaj problem trebao ranije riješiti, a ne dovesti nas sve u ovu situaciju. Činjenica da nije još kasno da se ovo ročište ne održi, ako se ispoštuju ugovorne obaveze koje su potpisane", ističe Hadžimahmutović.

Dotakao se i dešavanja na utakmici protiv Bosne iz Visokog

"Ja nemam kompetencije da kažem da li su službena lica obavila posao u skladu s pravilima, ali ono što je činjenica da mi nećemo pustiti dalje da se takve stvari dešavaju, nego ćemo angažovati stručna lica i tražiti zvanični izvještaj. Mi ćemo nakon toga poduzeti određene radnje, možda ako bude elemenata i krivično-pravne odgovornosti. Ovo je s ciljem da se zaštiti klub, jer ovi momci u klubu rade pravično uz poštivanje svih normativnih akata i radnji, tako da očekujem isti tretman i u takmičenju, odnosno savezu, te kod službenih lica. Čelik ima značajnije bitke trenutno, osim da se bavim službenim licima, ali nećemo dozvoliti više ovakve stvari da se dešavaju u budućnosti", kazao je Hadžimahmutović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Prisutnim medijima se obratio i direktor kluba

"Očekujemo odluku o utakmici protiv Bosne, pa ćemo dalje mi poduzeti radnje. Moramo da gledamo na uzroke šta je došlo do onoga što se desilo na meču protiv Bosne iz Visokog. Ugled ovog kluba se rušio 25 godina svugdje, kako ovdje u gradu, tako i u savezu. Sada su došli mladi ljudi koji rade kako treba i naravno da mnogima smetamo. Mi idemo beskompromisno u borbu za bolji Čelik, mi nećemo prezati niti se ustručavati ni za čime da sačuvamo ugled ovog kluba i vratimo ovaj klub gdje mu je i mjesto. Grad Zenica je s današnjim danom dužan NK Čelik 193.897 KM i s tim novcem ove godine smo mogli riješiti dosta dugova, te sam uvjeren da bi već naredne godine imali odblokiran račun što bi za nas bilo kao osvajanje Lige prvaka", kazao je Emir Čerim.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Fudo zvani ekonomski strucnjak haha, sta ce sad njegove botine, kako ce podnijeti.
8 2
denimen9
Fudo Kupusar je izgleda naebo.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi