Čelik deklasirao Kolinu, po dva gola Međuseljca i Šijerkića
Međuseljac je danas sa dva gola bio kreator gostujuće pobjede Čelika protiv Koline

Derbi 28.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar"

Čelik deklasirao Kolinu, po dva gola Međuseljca i Šijerkića

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Danas su odigrane sve utakmice 28.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar", a u centru pažnje svakako je bio derbi koji je odigran u Ustikolini između Koline i Čelika. Zeničani su slavili još jednu pobjedu rezultatom 4:0 i dodatno podigli samopouzdanje pred posljednja dva kola, te utakmice doigravanja za plasman u 1.ligu FBiH.

Čelik je danas igrao bez Isakovića, Karića, Salčinovića i Arežine, ali to je bila i prilika za druge igrače da se nametnu, te opravdaju povjerenje stručnog štaba. Iako su mnogi očekivali da bi danas Kolina mogla iznenaditi prvaka zenički Čelik, to se danas nije desilo. Već u 4. minuti gosti su poveli 0:1, sjajna akcija mladog dvojca Arnautovića i Međuseljca, lijevi bočni sjajno je ubacio s lijeve strane, a Međuseljac glavom sa pet metara pogađa za vodstvo Zeničana. Minimalnim vodstvom gostiju 0:1 završeno je prvo poluvrijeme, iako je bilo još nekoliko prilika s jedne i druge strane.

U drugom poluvremenu Zeničani su kontrolisali utakmicu, a dobra igra nagrađena je u 62. minuti kada Ali Međuseljac postiže svoj drugi gol za vodstvo Čelika 0:2. Nisu se gosti na tome zaustavili, a nakon nekoliko izmjena u gostujućoj ekipi, rezervista Mirsad Šijerkić u 73. minuti pogađa za 0:3 visoko vodstvo gostiju. Do kraja utakmice Šijerkić je u 90. minuti postigao još jedan gol, za visokih 0:4 za goste, što je bio i konačni rezultat meča Kolina-Čelik 0:4.

Nakon 28. kola Čelik sada ima 75 bodova što je 14 više od drugoplasirane Bosne iz Visokog, Kolina je nakon današnjeg poraza ostala ne trećoj poziciji sa 56 bodova na svome kontu. U posljednja dva kola Čelik će na gostovanje Azotu, dok će u posljednjem kolu dočekati Unis na Bilinom polju. Nakon toga slijedi doigravanje za ulazak u 1.ligu FBiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baco
Mosa likČe..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi