Čelik golovima Arnautovića i Durmiša bolji od Rudara
Mladi lijevi bočni domaćeg tima Davud Arnautović danas je bio prvo ime susreta na Bilinom polju, a svoju dobru partiju okrunisao je golom za vodstvo Ćelika

Posljednji meč 9. kola Druge lige FBiH, grupa "Centar"

Čelik golovima Arnautovića i Durmiša bolji od Rudara

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u posljednjoj utakmici 9.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" na Bilinom polju su savladali ekipu Rudara iz Breze rezultatom 2:0.

Ova utakmica odigrana je pod svjetlošću reflektora, što je privuklo oko 1.000 gledalaca na zeničkoj ljepotici. Domaći trener u ovoj utakmici odlučio je izmiješati sastav, te odmoriti nekoliko prvotimaca.

Od prve minute domaći su očekivano krenuli ofanzivno, te su imali nekoliko šansi preko Međuseljca, Durmiša i Kolića, ali sjajan je na golu bio Amel Hodžić. Nakon početnog pritiska Zeničana, gosti iz Breze u dva navrata imali su dobre situacije za postizanje gola, ali ovaj put istakao se domaći golman Adi Durmo sa par sjajnih odbrana. Nakon toga ponovo nekoliko šansi za domaće, ali gostujući golman bio je nesavladiv sve do 41. minute, Međuseljac je izveo korner s desne strane, golmanu gostiju zasmetao je jedan od njegovih saigraća, lopta ga je preletjela, a na drugoj stativi sam je Davud Arnautović, najbolji pojedinac današnjeg meča koji glavom pogađa za vodstvo Čelika 1:0, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu, domaći napadaju, a gostujući golman sjajno čuva svoj gol. U 60. minuti nakon kornera Žuna glavom pogađa prečku, a već u sljedećem napadu nakon solo akcije, gostujući nogometaš Rapić ne iskorištava lijepu priliku za izjednačenje. Danas kao da je gol bio začaran za nogometaše Čelika, a Karalić u dva navrata iz izgledne situacije ne koristi priliku za povećanje vodstva. U 74. minuti domaći ipak stižu do 2:0, a nakon što je jedan nogometaš faulirao Karalića u šesnaestercu, glavni sudija Edib Sikira pokazao je na bijelu tačku, siguran izvođač bio je Edin Durmiš. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te su domaći nogometaši upisali još jednu pobjedu, na kraju konačnih 2:0 za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Nakon 9. kola na tabeli prva je Kolina sa 24 boda na svome kontu, drugi je Čelik sa 22 boda, dok je treća Bosna iz Visokog sa 21 bodom. Na dnu tabele Ilijaš i Rudar iz Breze imaju po četiri boda na svome kontu.

U narednom kolu Čelik će u goste Ilijašu, dok će ekipa Rudara iz Breze dočekati tim Azota.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Convicts
Pojedince iz Celika ugovorom vezat za Celik da sljedeci 5-6 godina razvaljuju a ne kao prije da se rasipaju po Kaknju Sarajevu isl. Samo hrabro do nove pobjede crno crvene.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi