Potvrđen novi dug za FK Željezničar, "smiješi se" suspenzija donedavnom premijerligašu
Foto: D. Kurbegović

Čelik pokrenuo pravni spor

Potvrđen novi dug za FK Željezničar, "smiješi se" suspenzija donedavnom premijerligašu

E. Ganibegović

NK Čelik je na svom sajtu objavio važno saopštenje.

Zenički klub se oglasio povodom potraživanja dugovanja od FK Željezničar i FK Mladost Doboj-Kakanj na ime naknade za treniranje Vedrana Vrhovca i Azura Mahmića. 

Tako su oba kluba dužna isplatiti Čeliku njihova potraživanja, a Mladosti čak prijeti i suspenzija dok se dugovi ne izmire. Prenosimo u cjelosti saopštenje Čelika:

"Kao što je najavljeno u aprilu prošle godine, nakon što je klub realizirao naplatu jednog dijela naknade za treniranje bivšeg igrača Vedrana Vrhovca, menadžment NK Čelik Zenica je pokrenuo pravnu proceduru za naplatu i preostalog iznosa za koji je smatrao da pripada klubu.

Naime, spor je nastao zbog različitog tumačenja obračuna za naknadu za treniranje od strane FK Željezničar i NK Čelik, međutim, nakon argumentacije kluba, Komisija N/FS Kantona Sarajevo je potvrdila stavove NK Čelik i donijela odluku da je FK Željezničar na ime naknade za treniranje bivšeg igrača NK Čelik Zenica Vedrana Vrhovca – dužan isplatiti i preostali iznos od 13.634,71 KM.

U ovom trenutku postoji još jedan aktivan postupak pred nadležnim organima i to za naplatu naknade za treniranje od FK Mladost Doboj Kakanj na ime transfera bivšeg igrača Azura Mahmića. Vrijednost spora je 19.069,86 KM.

Obzirom da FK Mladost Doboj Kakanj nije postupio prema Odluci Komisije za status i transfer igrača Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, klub će predmet predati na Disciplinsku komisiju ZDK koja može suspendirati odigravanje utakmica FK Mladost Doboj Kakanj dok ne isplati navedenu obavezu prema NK Čelik.

Ovim putem Upravni odbor i menadžment NK Čelik Zenica još jednom ističu potpunu opredjeljenost da klubu osiguraju sve ono što mu pripada i što mu je oteto!"

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Inače, Mahmić je za Čelik igrao u periodu od 19.07.2017. godine pa do 18.06.2020. godine., nakon čega je potpisao profesionalni Ugovor sa FK Mladost Doboj-Kakanj.

Vrhovac je u Čelik stigao iz Viteza. Na Bilinom polju proveo je dvije sezone, te dobio status mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Samo posteno hahaha 5 penala u 7 kola imali. Protiv Bosne 2 i oba promašili. Manite te price postenjacine zeniičke
0 7
Cod
Druže pogledaj malo Celikove utakmice pa komentarisi penale isl.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi