Čelik na Grbavici bez Jurine, debituje Nigerijac
Jurina je protiv Mladosti igrao sa povredom zadnje lože

Zeničani u problemima pred Željezničar

Čelik na Grbavici bez Jurine, debituje Nigerijac

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra gostuju na Grbavici u okviru posljednjeg kola regularnog dijela Premijer lige BiH.

Zeničani su poljuljani nakon dva uzastopna poraza od GOŠK-a i Mladosti, te su im šanse za opstanak svedene na minimum. Sutra će gostovati kod Željezničara, koji ove sezone želi da osvoji titulu, tako da ne smiju ni pomisliti da gube bodove na svome terenu.

Čelik će na Grbavici biti oslabljen neigranjem trojice nogometaša. Kapiten Fenan Salčinović ima tri žuta kartona, Ognjen Đelmić je povrijeđen. Njima se pridružio i Marin Jurina, ofanzivac koji je vukao povredu zadnje lože i prije utakmice protiv Mladosti. Nakon utakmice u subotu, bivši šef struke Slaven Musa je na press konferenciji istakao da je Jurina ušao na svoju odgovornost, kako bi pokušao pomoći ekipi, iako je vukao povredu. To se nije ispostavilo kao dobar potez, tako da će ovaj nogometaš propustiti narednu utakmicu svoga tima.

Jedina radosna vijest za stručni štab jeste što je pravo nastupa stekao Nigerijac Paschal Onyedika Okoli, koji je na Bilino polje stigao na posudbu iz turskog Bursaspora. Ovaj nogometaš sutra bi trebao da zauzme mjesto na mjestu desnog bočnog, dok bi Toni Livančić trebao da bude ispred njega, na poziciji desnog krila, gdje je sigurno učinkovitiji, nego na desnom bočnom što je igrao protekle tri utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani će protiv Željezničara istrčati u oslabljenom sastavu, ali neće se predati jer ni Plavi baš ne pokazuje sjajnu formu na početku drugog dijela prvenstva.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi