Čelik nakon preokreta u drugom poluvremenu ubjedljivo savladao Krivaju
Međuseljac je sa dva gola danas bio ponajbolji nogometaš u domaćoj ekipi, te je režirao preokret Čelika u drugom poluvremenu

Sedma uzastopna pobjeda Zeničana

Čelik nakon preokreta u drugom poluvremenu ubjedljivo savladao Krivaju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju u okviru 27.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" dočekali ekipu Krivaje iz Zavidovića. U jednom veoma zanimljivom meču pobjedu je slavila ekipa Čelika preokretom u drugom poluvremenu rezultatom 4:1.

Zeničani su u prošlom kolu visokom pobjedom 6:0 na gostovanju kod Mošćanice i matematički osigurali prvo mjesto četiri kola prije kraja sezone, te je šef struke Armin Duvnjak u današnjem meču dao šansu pojedinim igračima koji su ove sezone imali manju minutažu, ali i nekim juniorima poput Bašića i Ibrakovića.

Očekivano domaći tim je od prve minute krenuo silovito prema golu Karajbića, koji je danas imao nekoliko sjajnih intervencija. Nakon nekoliko propuštenih šansi Šijerkića u 12. minuti nakon greške zadnje linije domaće ekipe, gosti dolaze do vodstva 0:1, a strijelac je Idriz Hodžić. Pokušali su domaći da izjednače, ali Šijerkić, Sivac, Salčinović i ostali igrači domaćeg tima bili su loše koncentrisani u završnicama, te se na poluvrijeme otišlo pri vodstvu gostiju 0:1.

U drugom poluvremenu u igru kod Čelika su ušli Arežina, Karić i Durmiš, te su na početku drugog dijela kreirali nekoliko prilika za Durmiša i Karalića, ali Karajbić je sjajno intervenisao. Ipak gosti nisu izdržali silne nalete domaćeg tima, a Ali Međuseljac u 60. minuti postiže gol za izjednačenje 1:1. Gostujući fudbaleri branili su se sa 10 igrača, ali domaći tim uspio je da probije bunker gostiju. Nakon akcije po lijevoj strani u 72. minuti i asistencije Durmiša, strijelac je ponovo Međuseljac za potpuni preokret i vodstvo Čelika 2:1. Nisu se zaustavili na tome domaći fudbaleri, te su novi gol postigli u 77. minuti, a strijelac je bio rezervista Besim Kolić za rezultat 3:1 za Čelik. Do kraja utakmice još jedan gol u mreži gostiju, a strijelac je u 87.minuti bio Emir Karalić za konačnih na kraju 4:1 za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Nakon sedme uzastopne pobjede Čelik sada ima 72 boda na svome kontu, te je ubjedljivo prvi na tabeli. Krivaja je današnjim porazom ostala u donjem dijelu tabele, te će se do kraja sezone boriti za opstanak u ligi.

U narednom kolu Čelik će u goste ekipi Koline, dok će Krivaja dočekati Azot u derbiju začelja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Zahuktava se celicana lagano.
0 0
Baco
Mašala ,polako ali sigurno ide se stabilizaciji kluba...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi