NK Čelik obezbjedio titulu prvaka, te je u završnom procesu odblokiranja glavnog računa
Odlična atmosfera u i oko kluba na Bilinom polju, svi su uvjereni da će crno-crveni naredne sezone igrati u višem rangu

Nakon 18 godina imat će razlog za zadovoljstvo

NK Čelik obezbjedio titulu prvaka, te je u završnom procesu odblokiranja glavnog računa

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika četiri kola prije kraja sezone u Drugoj ligi FBiH, grupa „Centar“ obezbjediili su titulu prvaka, odnosno plasman u doigravanje za ulazak u 1.ligu FBiH. Poznato je od ranije da su Zeničani svoj put oporavka krenuli iz najnižeg ranga takmičenja, a trenutno se nalaze na putu da uđu u 1.ligu FBiH, te bi im ostala još jedna stepenica do ulaska u Premijer ligu BiH

Danas je u prostorijama kluba s Bilinog polja održana i press konferencija uoči sutrašnje utakmice protiv Krivaje iz Zavidovića, koja se igra na zeničkom stadionu od 17:30 sati.
Prisutnim medijima danas su se obratili generalni direktor Emir Ćerim, Šef stručnog štaba Armin Duvnjak, te jedan od najboljih igrača ove sezone Eldar Sivac.
Generalni direktor kazao je nešto više o aktivnostima u klubu

„Trenutno u ovom momentu Čeliku je isplatilo da isplati 16 blokada, proces ide malo sporije jer je veliki broj ljudi i teško je svima objasniti koliko nama vrijeme znači u ovom trenutku. Ukupni iznos je 193.000 KM i mislim da ćemo nakon Krivaje i u narednoj sedmici to odraditi, odnosno da završimo uplatu svim povjeriocima. U narednih 10 maksimalno 15 dana to ćemo vjerujem i završiti. Osjećam potrebu da obavijestim javnost kada je u pitanju licenciranje, za klubove iz Druge lige FBiH, će se raspravljati naredne sedmice. Siguran sam da tu nećemo imati nikakvih problema oko dobivanja licence za narednu sezonu. Pozvao bi navijače da sutra dođu u što većem broju i podrže ove momke koji su izdominirali ligom i sigurno da zaslužuju pažnju i podršku“, kazao je Ćerim.

Šef stručnog štaba osvrnuo se na prošlu utakmicu na Ilidži, te najavio finiš sezone odnosno meč protiv Krivaje sutra na Bilinom polju.

„U Sarajevu protiv Mošćanice odigrali smo odličan meč i visoko pobijedili protivnika koji kući igraju ozbiljan nogomet. Igrači su bili raspoloženi i ispoštovali dogovor iz svlačionice, drago mi je što postepeno dižemo formu i pojedini igrači, tako da me to raduje u samom finišu prvenstva, kada je i najbitniji dio sezone. Nećemo se opustiti u posljednja četiri kola, želimo pobijediti sve do kraja i bitna nam je svaka utakmica do kraja sezone, pa tako i sutrašnja utakmica protiv Krivaje. Pozvao bi navijače da nas podrže i da zajedno proslavimo još jednu pobjedu. Svjesni smo da imamo talenata u omladinskom pogonu, možemo očekivati i pojačanja za kraj ove sezone, na njima je da se nametnu u budućnosti i opravdaju naša očekivanja, tako da će dobiti šansu u finišu sezone, evo Bašić je u prošlom kolu zabio gol u svom debiju“, kazao je Duvnjak

Jedan od najboljih pojedinaca kada je u pitanju igrački kadar ove sezone je Eldar Sivac, koji ove sezone konstantno igra u dobroj formi i na svakoj utakmici je jedan od najboljih pojedinaca zeničkog kluba.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

„Čestitam trenerima, saigraćima i navijačima na osvojenom prvom mjestu. Sutra igramo protiv Krivaje idemo na pobjedu kao i preostale utakmice do kraja sezone. Želimo ući u doigravanje ući u što boljoj formi. Mislim da sam u protekle dvije sezone dosta napredovao, te da sam bolji igrač nego što sam bio dok sam igrao za Rudar u 1.ligi FBiH“, kazao je Sivac.

Utakmica 27.kola Druge lige FBiH, grupa „Centar“ između Čelika i Krivaje igra se sutra na Bilinom polju od 17:30 sati.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FRLegioen
Korak po korak do konacnog cilja! LimVo LikCe
2 0
starmac
Čestitke!Samo odlučno.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti