"Dok se javno Fuad Kasumović ne izvini svim građanima Zenice i navijačima mi nemamo o čemu pričati"
Naredne sedmice u Zenici će biti pakleno jer će biti obilježen rođendan kluba, a tri dana nakon toga i mirni protesti zbog maćehinskog odnosga prvog čovjeka Zenice i njegovih saradnika prema NK Čelik

Članovi UO NK Čelik najavili rođendan kluba i mirne proteste naredne sedmice

"Dok se javno Fuad Kasumović ne izvini svim građanima Zenice i navijačima mi nemamo o čemu pričati"

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Naredne sedmice u Zenici će biti održana dva velika događaja, kada je u pitanju NK Čelik. Klub s Bilinog polja proslavit će svoj 76 rođendan, dok će tri dana kasnije u centru grada biti održani i mirni protesti navijača, koji su nezadovoljni trenutnom situacijom i maćehinskim odnosom Gradonačelnika i Gradske uprave prema jednom od simbola Zenice.

Nešto više o rođendanu 16.juna i protestima 19. juna kazali su u našem podcastu, ljudi iz Upravnog odbora NK Čelik.

"S obzirom na to da nam se renovira travnjak Bilinog polja, proslavu rođendana morat ćemo održati u centru grada kod robne kuće "Bosanka", očekujemo lijep provod i dan kada ćemo biti svi ponosni. Kada je u pitanju datum protesta tri dana nakon našeg rođendana, to je revolt navijača na sva ova dešavanja i opstrukcije od Gradonačelnika i Gradske uprave. Mnogi simboli Grada su na izdisaju, mi smo čuvari Grada i njegovih simbola i ovom prilikom pozivamo sve navijače i simpatizere NK Čelik jer ovo nije samo borba za Čelik nego je ovo borba za identitete Zenice".

Na prošlim protestima prije pet godina sa šalom oko vrata bio je i aktuelni gradonačelnik, međutim na rođendanu i protestima kluba naredne sedmice nije poželjan

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Da kažemo odmah da Gradonačelnik nije poželjan na rođendanu kluba i na protestima jer on Čelik ne voli i ne doživljava kao svoj. Dok se ne izvine svim građanima Zenice i navijačima Čelika za sve ovo što radi mi nemamo o čemu pričati. U Zenici ne postoji dovoljna jaka opozicija da se suprotstavi tiraniji Fuada Kasumovića. Mi smo promijenili mnoge stvari s mrtve tačke, nakon duga niz godina predstavnici NK Čelik sada su u raznim tijelima NSBiH, Federalnog i NSZDK i tako jačamo NK Čelik, mi smo brend i iz treće lige utičemo na neke stvari u Premijer ligi BiH", kazali su u razgovoru za SportSport.ba predstavnici NK Čelik Denis Mušović i Robert Jonjić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HerL
Kako ljudima nije jasno da sa Čelikom nema vise dogovora ni u hotelima,restoranima,birtijama i kojekakvim privatnim vikendicama.Nego jedino i iskljucivo i sluzbenim prostorijama NK Čelik.Svi oni koji hoce da rade NE transparentno vrata Čelika su zatvorena.
4 0
_ZIJAGA_
A da se VI IZVINITE za SKANDIRANJE "MARKALE"..onako JAVNO, LJUDSKI..ili i tu IMATE VICINU PODRSKU?
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi